Index Vakbarát Hírportál

Az ősz ellenére is makacsul kitart a nyári meleg

2023. október 12., csütörtök 05:52

Csütörtökön az ország jelentős részén napos, száraz idő várható. Reggel nyugaton és északon pára- és ködfoltok képződhetnek. Csapadék sehol sem valószínű, de a szél napközben sokfelé megélénkülhet. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Továbbra is derült, száraz, csapadékmentes időre számíthatunk kedden. A napsütést csak néhol szűrheti meg egy vastagabb felhőzet. A reggel elsősorban nyugaton és északon lehet ködre és párára számítani. A hajnali órákban ködszitálás sem kizárt.

A déli-délnyugati szél napközben sokfelé megélénkülhet, keleten élénkebb lökések is kialakulhatnak – írja az Időkép.

A LEGMAGASABB HŐMÉRSÉKLET 22 ÉS 28 FOK KÖZÖTT ALAKUL.

Hazánk fölé a következő napokban fokozatosan egyre melegebb levegő áramlik, így visszatér az átlagosnál melegebb idő. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken fronthatás és veszélyes időjárási jelenség sem várható.

A változékony időben nagy lesz a megfázás veszélye

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul, de fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. Ilyenkor nagyobb a megfázásveszély, ezért érdemes rétegesen öltözködni.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön nem érkezik front, de a melegedés hatására az érzékenyek körében melegfronti tünetek jelentkezhetnek. A gyulladásos panaszok mellett vérnyomás-ingadozás, migrén is előfordulhat.

A reggeli csípős hideg miatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. Görcsös fejfájás, vérnyomás-ingadozás, dekoncentráltság, tompaság is előfordulhat. A hajnali órákban nagy lesz a fertőzésveszély, valamint a légzőszervi panaszok is felerősödhetnek. 

A napsütés jótékony hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Rovatok