Index Vakbarát Hírportál

Amatőr hibával bukott le egy kalocsai szemetelő

2023. október 13., péntek 08:39

Nagy mennyiségű hulladékot rakott le Kalocsa határában egy helyi lakos szeptember végén. A férfit a szemétbe rejtett iratok buktatták le a rendőrök előtt.

A kalocsai rendőrök szeptember 19-én kora este telefonon kaptak bejelentést arról, hogy a város szélén, egy füves területen több köbméternyi hulladékot dobtak ki – közölte a police.hu.

Mint írták, a szemétben többek között szakadt ruhákat, cipőket, flakonokat, műanyag háztartási eszközöket, valamint rengeteg iratot is találtak. 

A rendőrök a bejelentő segítségével áttúrták a lomot, majd olyan iratokat találtak, amelyek elvezettek ahhoz a férfihoz, aki a szemetet illegálisan rakta le.

Kiderült, hogy a 46 éves kalocsai lakost egy ismerőse kérte meg, hogy a lomokat vigye el egy szemétlerakó helyre. A fuvaros egyszerűbb és olcsóbb megoldást választott, így a hulladékot az első megfelelőnek látszó helyre kiborította.

A férfit hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével gyanúsítják. Az ügyben a nyomozás befejeződött. A rendőrök vádemelési javaslattal átadták az iratokat az illetékes járási ügyészségnek – tették hozzá.

Rovatok