Index Vakbarát Hírportál

Covid-árvákat menthetnek a jótékonysági estek

2023. október 13., péntek 18:48

A Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért 1359 árva, félárva gyerekkel próbál erejéhez mérten törődni; a szervezet ereje viszont a társadalom emlékezetén, illetve érzékenységén múlik – írta közleményében az alapítvány.

„A közösség felejt, és egyre közönyösebb. Minél fakóbb a járvány emléke, annál nehezebben szedi össze a vállalásához szükséges összeget a Regőczi Alapítvány” – áll a közleményben. Az alapítvány több mint 270 olyan gyereket pártfogol, aki hatévesen vagy annál fiatalabban jutott árvaságra, és közülük 67-nek csecsemőkorában halt meg koronavírusban valamelyik szülője.

Herczegh Anita a szervezet javára szervezett csütörtöki jótékonysági esten a Hovány Mercedes budaörsi szalonjában hangsúlyozta: legalább 1518 évig kell még gondoskodnia az alapítványnak a szüleiket elvesztő gyerekekről.

Herczegh Anita szerint éppen ezért különösen fontosak a társasági akciók, amelyek „újra és újra szembesítik az embereket a veszteséggel, és segítenek kiépíteni egy stabil támogatói bázist.” A kuratóriumi elnök úgy fogalmazott: „szükség van összefogásra, hogy a jó szándék se legyen egyedül.”

Mert egy koncert, egy bazár, egy divatbemutató létrehozza a segítség kis és nagy köreit. Eléri, hogy a pillanatnyi figyelemből tartós törődés legyen

– mondta.

Egy jótékonysági divatbemutató keretében Dobor Dorina ruhatervező kreációira, illetve különböző partneri felajánlásokra lehetett licitálni – az árverésen kis híján 12 millió forint gyűlt össze a Regőczi Alapítvány javára.

A szervezet személyre szóló segítséget ad, felméri a családok anyagi helyzetét, és a rászorultság mértékétől függően havi rendszeres támogatást biztosít. 

Herczegh Anita szerint  legalább olyan fontos, hogy „a Covid-árvák ne csak pénzt, hanem élményeket is kapjanak, legyen szó gyerektáborokról, családi nyaralásról, sportrendezvényekről vagy az Operaház egyik bemutatójáról”.

Rovatok