Index Vakbarát Hírportál

A legnehezebb szakaszához ért a felújítás a győri vasútvonalon

2023. október 13., péntek 20:16

Hamarosan új fázisához ér a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonal Szárliget és Biatorbágy közötti szakaszának felújítása. Az október 27-én kezdődő, eddigi legnehezebb munkálatok egyidejűleg érintik mindkét vágányt, ezért három héten keresztül teljesen szünetelni fog a vonatközlekedés Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs között. Ezeken a szakaszokon kizárólag vonatpótló buszok szállítják majd az utasokat – jelentette be a MÁV.

A MÁV-VOLÁN-csoport az eddigihez képest kétszer annyi autóbuszt állít szolgálatba, amelyek menetrendjét, útvonalát és mennyiségét ígéretük szerint összehangolják az utasigényekkel.

Az utasokat arra kérik, hogy a szokásosnál nagyobb ráhagyással tervezzék meg utazásukat, mert a menetidők jelentősen hosszabbodhatnak.

A pályafelújítás legösszetettebb, második szakaszával függ össze az 5-ös számú vasútvonal forgalmi rendjének változása is. A szakemberek döntésének megfelelően a tehervonatok forgalmát a győri fővonalról átmenetileg a Székesfehérvár–Komárom vonalra fogják átterelni.

Ez azt is jelenti, hogy a személyszállító vonatok közlekedése itt szintén szünetelni fog, az utasokat Székesfehérvár és Komárom között ugyancsak vonatpótló buszok szállítják.

A háromhetes vonatpótlás bevezetése átmeneti és rendkívüli intézkedés, melyet követően a vasútvonalon visszaáll majd az eddig megszokott szolgáltatás, és ismét járnak majd személyszállító vonatok – írja hivatalos oldalán a MÁV.

Rovatok