Index Vakbarát Hírportál

Több mint hét év után újra megindul a személyszállítás a Szabadka–Szeged vasútvonalon

2023. október 13., péntek 19:28

A Szabadka–Szeged vasútvonalon október 24-én megindul a személyszállítás. Az utazás körülbelül 1 óra 15 percet vesz majd igénybe, de ebben már benne van a határellenőrzés is.

2015-ben utazhattak utoljára magánszemélyek Szabadkáról Szegedre, most azonban újra elindul a személyszállítás ezen a vonalon – írja a Szabad Magyar Szó.

A felújítási munkálatokat két évvel ezelőtt, 2021 októberében kezdték meg. Azóta több vasútállomást is felújítottak, Hajdújáráson ráadásul egy újat is kialakítottak.

Kern Imre, Szabadka alpolgármestere elmondta, hogy a szerb szakasz teljesen üzemképes, a magyar szakaszon viszont még hiányoznak az elektromos berendezések, így egyelőre régebbi típusú dízelszerelvények szállítják majd az utasokat.

A menetrendről, valamint a jegyek áráról egyelőre nincs információ, a MÁV hivatalos menetrendkeresőjében sem találni a Szeged és Szabadka között közlekedő vonatokat.

A szerb szakaszon 5, a magyaron 2 megállója lesz a járatnak, az utazás pedig nagyjából 1 óra 15 percet vesz majd igénybe határellenőrzéssel együtt. A vonatok a biztosítóberendezések hiánya miatt maximum 60 kilométer/órával közlekedhetnek majd.

Rovatok