Index Vakbarát Hírportál

Ágyékon rúgták egy budapesti pláza biztonsági őrét, „szopránná változott a hangja”

2023. október 14., szombat 11:46

Roppant kínos élményről számolt be egy budapesti pláza biztonsági őre, mivel kedden egy 8 éves kisfiú – akit úgy vélt, hogy lopáson kapott – ágyékon rúgta, majd elszaladt a helyszínről. Az esetnek több kínos következménye is lett a biztonsági őr számára.

A biztonsági őrként dolgozó Gábor elmondta: a nyolcéves kisfiú túl gyorsan iszkolt ki az egyik üzletből, ezért tapasztalatból adódóan falhoz nyomta a gyereket, és megkérdezte tőle, hogy mit lopott. A kisfiú azt felelte, hogy semmit, és mivel Gábor éppen terpeszben állt, hirtelen ágyékon rúgta a biztonsági őrt. 

A rúgás után hirtelen csillagokat láttam, és azt sem tudtam hirtelen, hogy hol vagyok. Elvörösödött fejjel leültem egy padra. Eszembe sem jutott az eredményt szemügyre venni, de elviselhetetlen fájdalmat éreztem

– mesélte.

A konfliktus híre hamar eljutott a férfi főnökéhez, aki a helyszínre sietett, és rögtön megállapította,

hogy a biztonsági őr intézkedése túlkapás volt.

A főnök a kisfiút külön meg is dicsérte, és azt mondta, „tökéletesen kezelte a szituációt”, mivel később kiderült, hogy valóban nem lopott semmit a boltból. A főnöke ezt követően megrótta a biztonsági őrt, de nem rúgta ki.

A férfi néhány napig kényszerpihenőre került, és otthon próbálja – egyelőre gyógyszerek és orvosi segítség nélkül – kúrálni magát, de elmondása szerint „nagyon beduzzadt a férfiassága”. Igyekszik hamar rendbe jönni és mihamarabb visszatérni a munkahelyére, de hozzátette, hogy a biztonsági őri szakma elég kicsi ahhoz, hogy még sokáig piszkálják őt ezzel az incidenssel – árulta el a Metropolnak.

Ha ez még nem lenne elég kínos...

A biztonsági őr egy másik kínos következményt is megosztott a lappal:

A rúgás pillanatában szopránná változott a hangom. Most vinnyogva beszélek, és fogalmam sincs, hogy ez idővel elmúlik-e. Van rá esély, hogy meg kell barátkoznom a gondolattal, hogy életem végéig közröhej tárgya leszek

– mondta a biztonsági őr. Elismerte: szakmai hibát követett el, de úgy véli, ezt mégsem érdemelte volna.

Rovatok