Index Vakbarát Hírportál

Novák Katalin újra megméretteti magát egy sportversenyen

2023. október 14., szombat 07:27

Novák Katalin köztársasági elnök is az indulók között lesz a szombaton és vasárnap sorra kerülő 38. Spar Budapest Maraton fesztiválon.

Az ELTE Lágymányosi Campusánál kialakított versenyközpontjában szombaton 8 órakor kezdődik a program, a maraton vasárnap 9 órakor rajtol.

A Budapest Maraton fesztiválra 22 100 futó érkezik 96 országból és 945 hazai településről.

Az eseményt szervező Budapest Sportiroda (BSI) pénteki tájékoztatása szerint Novák Katalin nagynénjét kíséri el az eseményre. A 70 éves Gergely Edit élete 41., egyben utolsó maratonját futja majd. Budapesten kezdte, bejárta a fél világot, és most Budapesten fejezi be a maratoni pályafutását. Gergely Edit a köztársasági elnök nagynénje, aki megszerettette vele a futást – áll a közleményben.

88 éves a legidősebb versenyző

Novák Katalin – aki maga is teljesítette már a Budapest Maratont – most egy négyfős családi stafétában, az édesanyjával és két unokahúgával együtt segíti a búcsúfutást – írta a BSI.

A legidősebb férfi maratonista a 79 éves csongrádi Kiss Ferenc, a legidősebb női maratonista pedig a 75 éves szlovák Eva Seidlova lesz vasárnap. Az összes táv legidősebb futójaként a kisújszállási 87 éves Fehér Károly indul, aki a négyfős maratonstafétában fut 10 kilométert. A legidősebb résztvevő ugyanakkor a gödöllői gyalogló, a 88 éves Sztarenszky Tiborné lesz.

Forgalomkorlátozásra és lezárásra kell készülni

Mint írtuk, futóverseny miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz október 13. és október 15. között Budapesten – jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A korlátozások legkorábban október 14-én éjféltől kezdődnek, de lesznek olyan pontjai a városnak, ahol csak október 15-én lépnek életbe.

A forgalomkorlátozásra és az időszakos lezárásokra az I., a II., a III., az V., a IX., a XI. és a XIII. kerületben péntektől vasárnapig kell készülni, az érintett utcákat a rendőrség honlapján találja.

Rovatok