Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek három, kokainnal kereskedő férfi ellen

2023. október 16., hétfő 12:31

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést indítványoz három férfival szemben, akik jelentős mennyiségű kokainnal kereskedtek.

A Fővárosi Főügyészség azt közölte hétfőn, hogy egy 52 éves férfi – aki házi őrizet hatálya alatt állt Pest megyei otthonában, mivel jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelme miatt büntetőeljárás folyt ellene – 2017 őszén megbízta barátját, hogy segítsen neki nagyobb mennyiségű kokaint vásárolni. A barát egy hódmezővásárhelyi díleren keresztül nagy tételben kokaint rendelt egy 47 éves férfitől.

A megállapodás szerint 2017 októberétől 2018 januárjáig a hódmezővásárhelyi férfi a 47 éves vádlottól Szegeden kokaint vásárolt, amelyből saját részre rendszeresen kivett egy adagot, és azt koffeinnel pótolta, majd a baráton keresztül a házi őrizetben lévő 52 éves férfinak adta tovább – rendszerint Budakalászon –

összesen 21 ezer euróért.

2018 februárjában a hódmezővásárhelyi férfi jelentős mennyiségű kokaint vitt a XIII. kerületi tartózkodási helyéről Budakalászra, amikor Budapest IV. kerületében gépkocsijával megállították és elfogták a rendőrök. Őt emiatt külön büntetőeljárásban már 5 év börtönre ítélték – tették hozzá.

A Fővárosi Főügyészség a terjesztési lánc további három résztvevőjét jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetést, mellette pénzbüntetést, valamint – a más ügyben kiszabott 7 éves büntetését töltő 47 éves férfival szemben – vagyonelkobzást is indítványoz a vádiratban – áll a közleményben.

Rovatok