Index Vakbarát Hírportál

Egy kéregető azzal fenyegetett egy fiút, hogy elvágja a torkát

2023. október 20., péntek 09:15

Egy pénzt kéregető férfi a torka elvágásával fenyegetett meg egy 14 éves fiút, miután az nem tudott pénzt adni neki. A rablóról kiderült, hogy több bűncselekmény is van a rovásán.

A gyermek hazafele tartott az iskolából, amikor egy ismeretlen férfi leszólította az utcán és pénzt kunyerált tőle. Az idegen kezdetben jámbornak tűnt, de mikor a fiú közölte vele, hogy nem tud segíteni, egyik pillanatról a másikra rendkívül agresszívvá vált.

Bedühödött és megfenyegette a fiút, hogy elvágja a torkát a bicskájával, ha nem adja át a pénzét.

Mindeközben a kezét végig a zsebében tartotta, nyomatékot adva a szavainak. A fiatal annyira megijedt, hogy odaadta a nála lévő kétezer forintot és elszaladt – számolt be a Police.hu.

Egy édesapa arról értesítette a rendőröket április 24-én, hogy fia erőszakos bűncselekmény áldozata lett. A nyomozók azonnal keresni kezdték a rablót; a tanúmeghallgatások mellett elemezték a környék térfigyelő kameráinak felvételeit, abban bízva, hogy felbukkan valamelyik képkockán az elkövető. Rövid időn belül azonosítani is tudták a rablót.

A vizsgálati osztály munkatársai már épp indulni készültek, hogy felkutassák a férfit, amikor egyikük meglátta az utca túloldalán egy biciklin. A rendőr azonnal utánafutott, közben értesítette a társait. A szemfüles rendőr pár sarokkal később sikeresen megállította a rablót.

A 36 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

A nyomozás közben kiderült, hogy a kéregető többször is lopott korábban. Volt, hogy kerékpárokat lovasított meg, máskor egy áruházból vitt el több mint százezer forintnyi terméket.

A nyomozók az ügy vizsgálatát a napokban befejezték és megküldték az iratokat az ügyészségnek.

Rovatok