Index Vakbarát Hírportál

Németh Szilárd: Brüsszel és a hazai baloldal végleg meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést

2023. október 21., szombat 06:52

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerint Brüsszel és a hazai baloldal végleg meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, a kormány viszont minden nyomás ellenére fenntartja az egyetemes szolgáltatást.

A politikus pénteken azt mondta, Brüsszel a rezsicsökkentés 2013-as bevezetése óta folyamatosan és egyre agresszívabban azt akarja lenyomni a torkunkon, hogy szüntessük meg az úgynevezett egyetemes szolgáltatást, aminek a keretében a rezsicsökkentés vívmányaként mi, magyarok fizetjük Európa legolcsóbb háztartásienergia-számláit.

A guruló dollárokkal dekára megvett hazai baloldal a rezsicsökkentésről terjesztett gátlástalan és hiteltelen hazugságaival is ezt a célt szolgálja. A Soros-médiában és az országgyűlési felszólalásaikban is azt hazudják, azt sulykolják, hogy sokkal jobb lenne, ha piaci árat fizetnénk a gázért és a villanyért

− fogalmazott Németh Szilárd.

Világos beszéd, Brüsszel és Gyurcsányék meg akarják szüntetni az egyetemes szolgáltatást és a rezsicsökkentést. A baloldal ezzel ismét könyörtelenül kizsebelné és sárgacsekk-adósságba hajszolná a magyarokat − tette hozzá.

Nincs mit csodálkozni ezen, hiszen a baloldal, amikor kormányon volt, nyolc év alatt teljesen kiszolgálva a külföldi érdekeket, tizenötször emelte a háztartási energia árát, a gázét háromszorosára, a villanyét kétszeresére. A magyar családokkal fizettették ki a nyugati kézre játszott szolgáltatók extraprofitját, ezért 2002 és 2010 között mi fizettük Európa legmagasabb rezsijét

− emlékeztetett Németh Szilárd.

Hozzátette, az általános infláció Gyurcsányék kormányzása idején 58 százalék volt, de a háztartási gáz árát 206 százalékkal, a villanyét 97 százalékkal emelték. „Bajnai még a legrászorultabbaktól − a nagycsaládosoktól és a nyugdíjasoktól − a szociális gázártámogatást is elvette” − jegyezte meg.

Németh Szilárd szerint van itt még egy bökkenő

Ha a baloldali politikusok és sorosita újságírók szerint jobbak a piaci árak, mint a rezsicsökkentettek, akkor ők miért nem lépnek át az egyetemes szolgáltatásból a piaciba? Pontosan azért nem teszik ezt, mert ők is pontosan tudják, hogy amit állítanak, az egy orbitális nagy hazugság, fake news, blöff, hiszen a szabályozatlan piac rászabadítása a háztartásokra ugyanolyan szociális katasztrófához vezetne, mint kormányzásuk idején

− jelentette ki a kormánybiztos.

„Mi − minden támadás, minden nyomás ellenére is − fenntartjuk az egyetemes szolgáltatást, megvédjük a rezsicsökkentést! Nekünk a magyar családok az elsők!” − közölte Németh Szilárd.

Rovatok