Index Vakbarát Hírportál

Jégeső verheti el a vasárnapot, kiadták a riasztást

2023. október 22., vasárnap 05:49

Vasárnap napközben a nyugati, délnyugati területeken, valamint az északkeleti országrészben alakulhat ki egy-egy zivatar, melyet lokálisan intenzív csapadék és szélerősödés kísérhet. Zivatarok miatt tizenkét vármegyére adtak ki figyelmeztetést, az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Napos, gomolyfelhős idő várható. Helyenként előfordulhat zápor, a nyugati részeken és északkeleten zivatar is kialakulhat. Az eleinte még élénk, helyenként erős déli, délnyugati szél nyugatira, északnyugatira fordul és lassan mérséklődik, de zivatarok környezetében előfordulhatnak erős, esetleg viharos lökések – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű.

Zivatar miatt tizenkét vármegyére adtak ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat 

Több járásra is riasztás van érvényben, leginkább az ország északi részén. Az alábbi térképen (amely az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán folyamatosan frissül) mutatjuk, hol okozhatnak nagyobb gondot a zivatarok:

Az ön közelében milyen az időjárás? Ha van videója/fotója, ossza meg velünk!
Küldje el nekünk!

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint vasárnap gyenge hidegfronti hatás várható. Fejfájás, keringési problémák, vérnyomás-ingadozás alakulhat ki a frontérzékenyeknél. Reggel a párás, nyirkos tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

Továbbra is szeles időre számíthatunk, így fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet, illetve romolhat hőérzetünk.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok