Index Vakbarát Hírportál

Kilakoltatták volna Orbán Viktort a Cinege útról, rendőrök zárták le a környéket

2023. október 23., hétfő 10:59

A hatóságok több autóval jelentek meg a helyszínen, ahová Szabó Bálint szervezett tüntetést és rögtönzött kilakoltatást. A szegedi politikus elmondta, a miniszterelnök vasárnap ért haza külföldi útjáról, ő pedig állítólag személyesen találkozott a kormányfő édesapjával.

Lezárták hétfő reggel Budapesten a Cinege utat a rendőrség egységei, miután a botrányairól híres szegedi politikus, Szabó Bálint október 23-án megjelent Orbán Viktor miniszterelnök házának közelében. A korábbi szegedi képviselő szervezetével tüntetni akart a kormányfő házánál, és jelképesen ki akarták lakoltatni a miniszterelnököt, aki – mint Szabó a helyszínről a közösségi oldalán bejelentkezve elmondta – előző éjjel ért haza kínai útjáról. Mint arról az Index nemrég beszámolt, Szabó Bálint Orbán Viktor szomszédságába költözött. 

Szabó a videóban elmondta: „bár ünnepnap van ma, még sincs okunk ünnepelni, hiszen a magyarok se nem szabadok, se nem felszabadultak, hiszen egy népsanyargató és hazaáruló kormánya van Magyarországnak”. 

A politikus elárulta, zenés ébresztőt akartak tartani, és szimbolikus kordont akartak építeni a miniszterelnök rezidenciája előtt, hogy így tiltakozzanak Orbán kormánya ellen. Szabó elmondása szerint a rendőrség viszont a házat hermetikusan lezárta, és folyamatosan újabb egységek érkeztek, hogy még nagyobb körben zárják le a területet. Szabó szerint legalább félszáz rendőr volt már délelőtt a helyszínen. 

Szabó Bálint hozzátette, várhatóan amikor a miniszterelnök elindul Veszprémbe – ahol ünnepi beszédet is mond –, akkor lesz a legnagyobb a rendőri jelenlét. „A miniszterelnököt ki kell majd menekíteni a saját lakhelyéről és Budapestről is” – mondta Szabó, aki beszéde végén elmondta, a mostani Magyarország sokkal inkább emlékeztet egy diktatúrára, amely arra használja a rendőri szerveket, hogy megvédje a vezetőit a magyar emberektől. 

A politikus azt is megígérte, Veszprémbe is követik a miniszterelnököt, ahol várhatóan a kormányfő beszédének megzavarására készülnek. 

Rovatok