Index Vakbarát Hírportál

Leszállni készült a kisfiú, mire a Volánbusz sofőrje állítólag rácsukta az ajtót

2023. október 23., hétfő 18:19

Felháborodottan nyilatkozott az édesanyja annak a kilencéves kisfiúnak, akit a fülén és a halántékán ért ütés, amikor a buszsofőr állítólag rácsukta az ajtót. A járművezető a beszámolók szerint úgy hajtott tovább, hogy meg sem nézte, jól van-e a gyermek.

Október 5-én egy kisfiú és egy kislány felszállt a Bicskéről Baracskára tartó 702-es buszjáratra. A kilencéves kisfiú nővére után akart leszállni egy tabajdi megállóban, és amikor lelépett, rácsukódott a Volánbusz ajtaja, a fülét és a halántékát megcsapva.

A kisfiú nővére elkezdett kiabálni, mire a sofőr visszanyitotta az ajtót. Utána viszont – a gyerekek elmondása szerint – meg sem nézte, jól van-e a fiú, hanem elhajtott.

„Emberek vagyunk, hibázunk, de ha ilyen történik, akkor szálljon le a sofőr, hogy megnézze, jól van-e a gyerek” – mondta dühösen a 24.hu-nak a gyerekek édesanyja, hozzátéve, kisfia a könnyeivel küszködve és vörös fülekkel ért haza.

Az anya szerint a kisfiú az eset után nem volt jól, sokáig fejfájásra panaszkodott, orvoshoz is el kellett vinni. A röntgenfelvétel aztán kimutatta, hogy zúzódott a porc a fülében.

A sofőr is megosztotta a maga verzióját

A 24.hu érdeklődésére a Volánbusz azt válaszolta, hogy az ajtó rendellenesen működött. Hozzátették: az ügyben azonnali vizsgálatot rendeltek el, a buszt pedig kivonták a forgalomból.

A cég az édesanya levelére is reagált. Neki azt írták, hogy a gyermek és a hozzátartozója sietve távoztak, így az autóbusz vezetője nem tudott érdeklődni utasa esetleges sérüléséről. Az édesanya szerint azonban a sofőr volt, aki sietve elhagyta a helyszínt: bezárta az ajtót, és elhajtott.

A társaság időközben meghallgatta a sofőrt, aki elmondta, hogy az incidens napján ült először a nevezett jármű volánjánál, de az ajtó rendellenes működését nem tapasztalta. Azt is állítja, hogy megkérdezte, történt-e sérülés, kell-e segítséget nyújtani, de nem kapott válasz.

A cég egy utasbaleseti jegyzőkönyvet, valamint egy adatkezelési nyilatkozatot is csatolt a válaszlevélhez, amelyet az édesanya kitöltve visszaküld, így az ügynek még lesz folytatása.

Rovatok