Index Vakbarát Hírportál

Felhős, esős idő köszönt ránk a hosszú hétvége után

2023. október 24., kedd 05:59

Kedden sok felhő lesz felettünk, délutántól pedig egyre több helyen alakulhat majd ki eső és zápor. A délies szél is megélénkül, megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között várható.

Réteges, néhol vastagabb felhőzet lesz felettük kedden, reggelre helyenként köd is képződhet. Késő délutánig ugyan csak néhol fordulhat elő gyenge eső és szitálás, ezt követően viszont már egyre több helyen várható csapadék. A délies szél megélénkül, helyenként meg is erősödik – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 19 és 25 fok között lesz, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb marad majd az idő.

Az orvosmeteorológia szerint kedden fronthatás nem terheli a szervezetünket, de migrén, fejfájás, keringési problémák, rosszullétek előfordulhatnak, valamint fáradékonyság, tompaság is jelentkezhet. Hajnalban a nyirkos, ködös tájakon felerősödhetnek az ízületi bántalmak, míg a délutáni szeles időben nyugtalanság, ingerlékenység is kialakulhat.

Alkalmazott kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, így az Országos Meteorológiai Szolgálat nem adott ki figyelmeztetést egyetlen vármegyére sem.

Szerdán több hullámban kell számítani esőre és záporokra, de délután már szakadozottabb lesz a felhőzet. Többfelé északnyugatira fordul a szél, melyet élénk, néhol erős lökések is kísérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet 13 és 22 fok között alakulhat, délkeleten lehet majd a legmelegebb – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok