Index Vakbarát Hírportál

Esővel és széllel robban be szerdán az őszies idő

2023. október 25., szerda 06:05

Szerdán erősen felhős időre számíthatunk, az esernyőkre főként a reggeli órákban lesz szükség. Napközben több-kevesebb napsütés várható és már csak helyenként alakulhat ki eső. Az ország több vármegyéjében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a zivatarok miatt. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

Szerda reggel és a kora délelőtti órákban sokfelé eshet, majd délután felszakadozik a felhőzet és már csak elvétve alakulhatnak ki záporok. Napközben több-kevesebb napsütésre számíthatunk, néhol gyenge eső is lehet. Az ország északkeleti felén erős széllökés várható – írja az Időkép.

Kora reggel még hűvösebb idő lesz, ekkor 10 és 16 fok, míg

Délután 15 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.

Az északi országrészben szerda reggelig jelentős mennyiségű eső eshet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki több járásra a zivatarok miatt.

Elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben: Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyében. 

Hidegfronti hatás terhelheti meg a frontérzékenyek szervezetét

Szerdán keleten kettős, majd a középső és nyugati országrészhez hasonlóan hidegfronti hatással kell számolni. A frontérzékenyeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet és a görcshajlam is fokozódhat – számolt be az Időkép orvosmeteorológiai jelentése. 

Mint írták, a változékony, szeles időben ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk, a napsütés viszont jó hatással lehet a közérzetünkre.

Rovatok