Index Vakbarát Hírportál

Bizarr jeleneteket rögzítettek az M1-es autópályán

2023. október 26., csütörtök 12:06

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. videót tett közzé azokról, akik az elmúlt időben szándékosan okoztak kárt az M1-es autópályán.

Az első felvételt egy esős nyári éjszaka rögzítették az M1-es autópályán. A sofőr csak azért szállt ki az autójából, hogy kilopja a terelőfényeket működtető akkumulátort – számolt be közösségi oldalán az MKIF.

Az akcióval a tolvaj teljesen kivilágítatlanná tette a terelést, de szerencsére nem történt baleset. Mint írták, az útellenőrök azonnal cserélték az akkumulátort. Az autós rendszáma sajnos nem látszódott a videón. 

A másik eset október 24-én történt szintén az M1-esen. Egy kamionos jó ötletnek gondolta, hogy a terelőket lökdösse a frissen aszfaltozott útszakaszon, amire még rá is hajtott. A jármű rendszáma leolvasható volt, így az MKIF átadta a rendőrségnek az ügyet.

Hozzátették, hogy a rongálók, tolvajok nemcsak jelentős anyagi kárt okoznak, hanem a többi közlekedőt is veszélybe sodorják. Az okozott kár több millió forint is lehet, így minden hasonló esetnél értesítik majd a rendőrséget. 

Rovatok