Index Vakbarát Hírportál

Bagdy Emőke a gyermekeiről: Fontosabbak nekem, mint a személyes boldogságom

2023. október 26., csütörtök 15:39

Az RTL a Híradóban idézte fel Bagdy Emőke 9 évvel ezelőtti, Portré című műsorokban miképp beszélt gyermekeiről. A pszichológus szerint Zsolt egy expeditív személyiség és társasági ember. Elmondta, hogy ahol gyermeke megjelenik, ott egyből jó lesz a hangulat.

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy Bagdy Emőke pszichológus 53 éves fiát, Császár Zsoltot több késszúrással gyilkolták meg az Egyesült Államokban, Phoenixben. Bagdy megerősítette, hogy gyermekét október 21-én késelték meg.

A tragikus eset kapcsán az RTL a Híradóban felidézte, hogyan beszélt fiáról kilenc évvel ezelőtt a pszichológus a Portré című műsorban.

Szeretem őket, fontosabbak nekem, mint a személyes boldogságom, és örülök neki, hogy így van, mert ez bizonyíték arra, hogy én mennyire szeretem őket

– idézi vissza a csatorna Bagdy Emőke szavait. A Portréban fiát egy igazi kalandornak írta le, aki az Egyesült Államokban találta meg a boldogságot. 

Ő a családban a legvidámabb és a legéletrevalóbb abból a szempontból, hogy bele tud vágni új és új helyzetekbe, azt mondva, hogy akkor én ezt most kipróbálom. Egy expeditív személyiség és társasági ember. Ahol ő jelen van, ott egyből jó lesz a hangulat

– fogalmazott akkor, amikor fiáról, Császár Zsoltról mesélt.

Egy fürdőszobai konfliktusból lett a tragédia

Az amerikai sajtó a 18 éves gyanúsított vallomása alapján arról ír, Császár a férfi lakásában zuhanyozott, ekkor alakult ki vita köztük,  Yaaliyah Ezekiel Jackson ugyanis arra kérte,  hogy pakoljon el a fürdőszobából, mire Császár azt mondta neki, hogy várjon.  Jackson szerint Császár többször meglökte őt, a gyanúsított pedig belökte őt a konyhába, ahol felkapott egy henteskést a pultról, és „azzal a szándékkal, hogy megijessze az áldozatot, lesújtott a fejére”. 

A nyomozók szerint Jackson jelezte, hogy fenyegetve érezte magát, mert Császár az arcába kapott, és úgy érezte, hogy csak úgy tudja magát megvédeni, ha megkéseli a férfit. Ugyanakkor a 18 éves férfi elismerte, hogy nem látott semmilyen fegyvert Császárnál, és hogy a magyar férfi jelentősen kisebb termetű volt, mint ő.

Kocsijáért és telefonjáért ölhették meg Császár Zsoltot

Az ügyben Császár Zsolt ikertestvére, Császár-Nagy Noémi is megszólalt, aki szerint a kocsijáért és a telefonjáért ölhették meg bátyját. 

A vallomás egy többszörösen visszaeső, éppen próbaidőre kiengedett, már másokat is bántalmazott ember hazugságait tartalmazza, nincs összefüggésben a tényekkel. Ez a férfi az egész életét intézetekben töltötte, főként fiatalkorúak börtönében

tette hozzá.

Bagdy Emőke október 25-én Budapesten, a MOM Kulturális Központban tartott volna előadást  A lelki harcmodor: a megküzdési módok minőségi szintjei  címmel, azonban a családi tragédia miatt elmaradt az esemény.

Rovatok