Index Vakbarát Hírportál

Ő főzött le mindenkit a Bocuse d'Or magyar döntőjén

2023. október 26., csütörtök 18:59

Lezajlott a Bocuse d’Or magyar döntője a Hungexpón, ahol négy séf mérte össze tudását. A tét a továbbjutás volt az európai válogatóra, amelyet a norvégiai Trondheimben rendeznek meg 2024 márciusában.

A versenyen a következő séfek szerepeltek saját commis-jaikkal (segédeikkel), valamint a nekik kisorsolt második commis-val:

A csütörtöki versenyre a szokott módon két étellel kellett készülniük a jelölteknek. Az egyik téma a lazac volt, amelyet mártással, két vegetáriánus körettel és egy külön edényben szervírozott raguval kellett prezentálni. A másik téma egy szintén meleg, tengeri herkentyűs étel volt, amelyhez használni kellett céklát, almát, zellert, valamint egy-egy fajta kagylót és rákot.

A Bocuse d'Or magyar döntőjének nyertese Kelemen Roland lett, aki két éve a nyíregyházi Hunguest Sóstó Szálloda séfhelyettese. Idén Mesterszakács címet szerzett. Nem először indult a hazai válogatón, és az eddigi szép eredményei után most sikerült első helyezést elérnie.

Roland a következő ételeket készítette el:

A magyar döntőn a Magyar Bocuse d'Or Akadémia a szokott módon életműdíjat is átadott, amelyet idén a két Michelin-csillagos Platán Gourmet séfje, Pesti István vehetett át.

Rovatok