Index Vakbarát Hírportál

Felüljáróról akarta a mélybe vetni magát egy fiatal lány

2023. október 26., csütörtök 08:56

A rendőrök egy kecskeméti felüljáró korlátjáról húztak vissza a 14 éves lányt, aki öngyilkosságot akart elkövetni kedden.

Bejelentés érkezett október 24-én hajnalban a rendőrségre, hogy Kecskeméten, a 441-es és 445-ös számú út csomópontjánál egy fiatal lány valószínűleg le akar ugrani a felüljáróról – közölte a police.hu.

Az 50 éves bejelentő ezzel egy időben a furgonjával a felüljáró alá állt, hogy megakadályozza, hogy a kislány a mélybe vesse magát.

Mint írták, Magony Vivien őrmester és Bene Ákos törzsőrmester pillanatokon belül a helyszínre értek, és a kocsiból kiszállva a lányhoz futottak. A járőrök megragadták a karját és a korláton átemelve biztonságba helyezték. A 14 éves fiatalhoz mentőt hívtak, bár szerencsére nem sérült meg.

A kislány később elmondta a rendőröknek, hogy úgy érzi, nem szeretik az osztálytársai, ezért gondolt arra, hogy öngyilkos lesz.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-000-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között. Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu

Rovatok