Index Vakbarát Hírportál

Nyilatkozott a soroksári futónő gyilkosa: Nem sokkolt a holttest látványa

2023. október 26., csütörtök 20:16

Tavaly életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki még 2013-ban meggyilkolt egy futónőt Soroksáron. R. Szilveszter most exkluzív interjút adott a Blikknek a börtönből.

R. Szilveszter – aki legkorábban 40 év múlva szabadulhat – többek között erről is beszélt a kamerák előtt:

R. Szilveszter 2013 szeptemberében megerőszakolta és meggyilkolta Kardosné Gyurik Krisztinát, a holttesten és annak környékén a férfi DNS-ét is megtalálták. Az ügyben a nyomozás és a bírósági tárgyalás is elhúzódott, de tavaly októberben – akkor még nem jogerősen – már életfogytiglani büntetésre ítélték a férfit.

Az ítélet ellen mindkét fél fellebbezett, és a másodfokú eljárásban, a múlt héten végül tényleges életfogytiglani büntetést kértek a vádlottra.

A Blikk szerint azt is kimondták, hogy az elkövető legkorábban 40 év múlva szabadulhat. Vagyis a tényleges életfogytiglani ítéletet nem mondta ki a bíróság, azt viszont igen, hogy a férfi legkorábban 84 évesen szabadulhat a börtönből jó magaviselet esetén is.

Az utolsó szó jogán R. Szilveszter azt kérte, hogy vegyék figyelembe, amit az elsőfokú tárgyaláson mondott a történtekről. Ott azt állította, hogy nem ő ölte meg Gyurik Krisztinát, hanem „csak” megfordította a testét.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok