Index Vakbarát Hírportál

Több kilogramm drogot árult egy budapesti férfi, vádat emeltek ellene

2023. október 26., csütörtök 09:19

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 36 éves férfival szemben, aki napi rendszerességgel adott el különféle kábítószereket Budapesten, elsősorban a dél-pesti régióban. A dílernél több kilogrammnyi kábítószert találtak.

A főügyészség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében közölte, a vádlott legkésőbb 2021-től egészen az elfogásáig különféle kábítószerekkel, köztük amfetaminnal, kokainnal és marihuánával kereskedett Budapesten.

A hatóságok tavaly májusban csaptak le a dílerre, kábítószer-kereső kutya segítségével átvizsgálták a férfi XX. kerületi lakását, az ahhoz tartozó teremgarázst, valamint a járműveit. 

A rendőrök 1,2 kilogramm marihuánát, több mint 1 kilogramm amfetamint, kokaint, valamint a kábítószer-kereskedelemmel összefüggő eszközöket és a drog hígításához használt anyagokat találtak.

A nyomozók mindezek mellett nagy értékű járműveket, így egy luxusterepjárót és egy quadot, valamint több mint egymillió forint készpénzt is lefoglaltak.

A Fővárosi Főügyészség a férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, vele szemben fegyházbüntetést, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást is indítványoz.

Rovatok