Index Vakbarát Hírportál

Fordulat: feladták magukat a brutális hatvani lövöldözés gyanúsítottjai

2023. október 27., péntek 17:51

Ügyvédjeik kíséretében, önként mentek be a rendőrségre a hatvani lövöldözés gyanúsítottjai, amely még két hete történt. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, és részleges beismerő vallomást tettek.

Mint korábban írtuk, két hete egy családok közti vita fajult el Hatvanban. Az egyik család tagjai megtámadták a másik házát, és valamilyen lőfegyverrel, valamint szúró-vágó eszközökkel több embert is megsebesítettek. A rendőrség napokkal később hét ember ellen adott ki elfogatóparancsot.

Nemrég a 24.hu arról értesült, hogy az ügynek valójában nyolc gyanúsítottja van – hét hatvani és egy turai illetőségű személy –, és ők négy ügyvéd kíséretében mentek be csütörtökön a hatvani rendőrségre.

A rendőrségen őrizetbe vették őket, és részleges beismerő vallomást tettek.

A vallomások megerősítették, hogy valóban egy régebb óta húzódó nézeteltérés – a rendőrség szerint pénzügyi elszámolási vita – van a két család között. A rendőrségen a gyanúsítottak letartóztatására is indítványt tettek, de a velük szembeni kényszerintézkedések ügyében még nem született döntés.

A hatvani rendőrség azt is közölte a 24.hu-val, hogy a támadásnak összesen nyolc sérültje volt, közülük hárman szenvedtek súlyos sérülést: ők vélhetően egy idős férfi és fiatal fiú lehetnek – akiket fejbe lőttek a meg nem nevezett típusú lőfegyverrel –, valamint egy fiatal férfi, akinek megvágták a kezét a két hete történt támadás idején. 

Rovatok