Index Vakbarát Hírportál

A MÁV és a Volán ezen járatait érinti majd az óraigazítás

2023. október 27., péntek 10:26

Október 29-én kezdődik a téli időszámítás, ami a MÁV és a Volán egyes járatait is érinti majd. Vasárnap hajnalban három óráról kettőre állítják vissza a vekkert. Az óraigazítást megvárják a MÁV és Volán egyes járatai, így vasárnap hajnalban már téli időszámítás szerint indulhatnak a járatok.

Több belföldi és nemzetközi járatot is érint a téli időszámítás kezdete a MÁV-nál és a Volánnál egyaránt. A HÉV járatait nem érinti az óraátállás.

Belföldi járatok

Budapest–Győr vonal: A Déli pályaudvarról Budaörsre 2:10-kor induló S10-es vonat, valamint a hozzá csatlakozó, Budaörsről Tatabányáig közlekedő pótlóbusz a teljes útvonalon az óraigazítás után a téli időszámítás szerint közlekedik. A Komáromból Tatabányára 2:30-kor induló S10-es vonat (4859) a teljes útvonalon az óraigazítás után a téli időszámítás szerint közlekedik.

Budapest–Esztergom vonal: A Nyugati pályaudvarról Esztergomba 2:25-kor induló S72-es vonat a teljes útvonalon téli időszámítás szerint közlekedik.

Budapest–Székesfehérvár vonal: A Déli pályaudvarról Székesfehérvárra 2:40-kor induló személyvonat (4790) a teljes útvonalon téli időszámítás szerint közlekedik.

Kaposvár–Siófok vonal: A Tabról Kaposvárra 2:30-kor induló személyvonat (38319) a teljes útvonalon téli időszámítás szerint közlekedik.

Budapest–Vác–Szob vonal: A Nyugati pályaudvarról Szobra 2:50-kor induló S70-es vonat a teljes útvonalon téli időszámítás szerint közlekedik.

Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vonal: A Nyugati pályaudvarról Debrecenbe 2:38-kor induló személyvonat a teljes útvonalon téli időszámítás szerint közlekedik. A Debrecenből a Nyugati pályaudvarra 2:30-kor induló Cívis InterRégió a teljes útvonalon téli időszámítás szerint közlekedik.

Budapest–Szolnok–Békéscsaba vonal: A Szolnokról a Keleti pályaudvarra 2:58-kor induló G60-as vonat a teljes útvonalon téli időszámítás szerint közlekedik. A Békéscsabáról Szolnokra 2:49-kor induló gyorsvonat a teljes útvonalon téli időszámítás szerint közlekedik.

Szeged–Hódmezővásárhely vasútvillamos: A Szeged vasútállomásról 2:30-kor induló vasútvillamos a teljes útvonalon téli időszámítás szerint közlekedik. A Hódmezővásárhely vasútállomásról 2:34-kor induló vasútvillamos a teljes útvonalon téli időszámítás szerint közlekedik.

Budapest–Lajosmizse vonal: A Lajosmizséről a Nyugati pályaudvarra 2:40-kor induló S21-es vonat a teljes útvonalon téli időszámítás szerint közlekedik.

Nemzetközi járatok

A Bukarestből induló és Budapesten át Bécsig közlekedő Dacia Corvin nemzetközi gyorsvonat Püspökladányban várja meg az óraátállást, és 2:58-kor indul tovább a magyar főváros felé. 

A Keleti pályaudvarról Bukarestbe induló Dacia Corvin nemzetközi gyorsvonat pedig Biharkeresztesen várja ki a téli időszámítás kezdetét, és 3:13-kor indul vissza Romániába. 

Volánbusz

Érd és Diósd térsége:

Budapest, Kunszentmiklós és Kiskunhalas térsége (vonatpótlásban érintett járatok):

Hódmezővásárhely és Szentes térsége:

Dunaújváros helyi közlekedésében az 5-ös helyi járat az óraátállítást követően, a téli időszámítás szerint indul 3:00-kor.

Nyíregyháza helyi közlekedésében a Vasútállomásról 2:00-kor induló 900-as járat az óraátállítás előtt, a nyári időszámítás szerint közlekedik – írja a Mávinform, ahol további részleteket is megtalálnak az óraállítással kapcsolatban.

Rovatok