Index Vakbarát Hírportál

Befejeződött az orosházi szakrendelő több száz milliós fejlesztése

2023. október 27., péntek 06:31

Felújították és akadálymentesítették az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet szakrendelőjét 295 millió forint európai uniós támogatásból, új eszközöket is vásároltak.

A támogatást az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban nyerte el az orosházi szakrendelő, melynek következtében óriási fejlesztési munkálatokat tudtak végezni az intézményen.

A korszerűsítés segíti a betegellátás biztonságosabbá tételét úgy, hogy nem emeli a fenntartási, üzemeltetési költségeket.

Eredmény ezenkívül a járóbeteg-intézmények infrastrukturális körülményeinek és műszerezettségének javítása, valamint az akadálymentesítés további fejlesztése – írták.

A projekt tavaly februárban indult, az akkori tájékoztatás szerint a munkálatok kiterjedtek a Könd utcai szakrendelő részbeni akadálymentesítésére – például látássérülteknek vezetősáv kialakítása –, a rossz állapotú burkolatok cseréjére és a korlátok javítására. A főlépcsőházi hő- és füstelvezetési rendszer javítása, a patika ügyfélterének bővítése és felújítása, továbbá a kórház főépülete és a szakrendelő közötti vasajtó mozgásérzékelős műanyag nyílászáróra cserélése is szerepelt a tervekben.

A beruházás része volt a 19 egészségügyi szakmát érintő műszerbeszerzés és eszközfejlesztés is.

Az orosházi szakrendelő ellátási körzete mintegy 100 ezer lakosra terjed ki.

Rovatok