Index Vakbarát Hírportál

Dömötör Csaba kifejtette, miért szükséges a nemzeti konzultáció

2023. október 28., szombat 14:30

A kormány szerdán döntött arról, hogy nemzeti konzultációt indít, mert sok olyan vitája van a brüsszeli intézményekkel, amely befolyásolja Magyarország gazdaságát és biztonságát.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton a Facebookon megosztott videójában elmondta, hogy a kérdések egy része Magyarország biztonságával kapcsolatos.

Nagy a nyomás rajtunk, hogy adjunk több pénzt az orosz–ukrán háborúra, ez nem éppen a béke irányába mutat

– fogalmazott.

Hozzátette, emellett azt is el akarják érni, hogy a kormány fogadja el az új migrációs csomagot, ami nemcsak a migránsok szétosztásáról szólna, hanem arról is, hogy még a menekültkérelmek elbírálása előtt be kellene fogadnunk a bevándorlókat, annak minden következményével.

A konzultációs kérdéseket a következő napokban ismertetik

„Nem lehet eltúlozni ennek jelentőségét, ha tudjuk, Európában újabb terrortámadások történtek, és most már lövöldöznek is a déli határunknál” – idézte Dömötör Csabát az MTI.

Úgy folytatta, hogy a kérdések egy másik csoportja gazdasági természetű. A kormánynak az az álláspontja, hogy a válság alatt ne a családok viseljék a terheket. Az extraprofitot felhalmozó vállalatoknak pedig ki kell venniük a részüket a teherviselésből – tette hozzá.

Dömötör Csaba elmondta azt is, arról is várják majd a véleményeket, hogy Brüsszelből úgy kérnek a kormánytól pluszpénzbefizetést, hogy közben a Magyarországnak járó pénzeket nem adták oda. A kérdéseket a következő napokban részletesen is bemutatják  mondta a politikus.

Rovatok