Index Vakbarát Hírportál

Váratlan fordulatot tartogat a hétvégi időjárás

2023. október 28., szombat 06:21

Szombaton felhős időre számíthatunk, záporok csak elszórtan alakulhatnak ki. Zivatarok miatt az ország több vármegyéjében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Napközben több-kevesebb napsütés várható. A legmagasabb hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Szombaton változékony időjárásra számíthatunk. A felhős-napos időben főként délen és délnyugaton alakulhatnak ki elszórtan záporok. Északkeleten és délen élénk széllökés várható – írja az Időkép. 

Kora reggel még hűvösebb idő lesz, ekkor 4 és 11 fok, míg

DÉLUTÁN 14 ÉS 19 FOK KÖZÖTT ALAKUL A HŐMÉRSÉKLET.

A hidegfront átvonulásával több helyen mérséklődik a szél, míg a keleti, tiszántúli területeken megerősödik. A hegyvidéki részeken 80-100 kilométer per órás széllökések is előfordulhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki több járásra a zivatarok miatt. Elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben: Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyében. 

Baranya és Somogy vármegyében a felhőszakadás veszélye miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Habár szombaton elvonul a front, a fokozottan érzékenyeknél még előfordulhat fejfájás, vérnyomás-ingadozás vagy ízületi bántalom. A megélénkülő szél ingerlékenységet okozhat. A napos idő viszont jó hatással lehet a közérzetünkre – számolt be az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok