Index Vakbarát Hírportál

A köd mellett a napsütésé lehet a főszerep a hét utolsó napján

2023. október 29., vasárnap 07:50

Melegfront érkezik és akár 24 fokot is elérheti a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap, de az ország északi megyéiben a sűrű köd miatt figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, délután nyugaton és északon lehet több fátyolfelhő az égen, illetve az Északi-középhegység térségében helyenként tartósan megmaradhat a köd és az abból kialakuló rétegfelhőzet – írja az Időkép

A délnyugati szelet élénk, az ország nyugati felén erős lökések kísérhetik.

Délutánra 17 és 24 fok közé melegedhet a levegő, de a tartósabban ködös, felhős északi tájakon 15 fok alatt maradhatnak a maximumok.

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap reggelre várhatóan nagy területen képződik sűrű köd, amely leginkább az Északi-középhegység térségében maradhat meg tartósan, arrafelé javulhatnak a legkésőbb a látási viszonyok. A tartós köd miatt figyelmeztetést adtak ki

Többnapos hatása lehet az óraátállításnak

Vasárnap az óraállítás bolygathatja meg leginkább a szervezetünket, a téli időszámításra való átállás egyesekre több napig is hatással lehet. 

Ami az időjárást illeti, a magasban melegedés zajlik, emiatt a melegfrontra érzékenyek körében migrén, kialvatlanság, dekoncentráltság jelentkezhet.

A Dunántúlon erős szél fokozhatja a tüneteket, valamint emiatt ingerlékenység, nyugtalanság is felléphet. Reggel a nyirkos, ködös tájakon felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

Napközben az ország nagy részén sokat fog sütni a nap, ami jó hatással lesz a közérzetre, hangulatra.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok