Index Vakbarát Hírportál

Lemondott a balatonföldvári iskola igazgatója, miután éles lőfegyverrel lövöldöztek a diákok

2023. október 31., kedd 16:24

Töltött fegyvert vitt magával az egyik gyerek vadászként dolgozó apja az egyik balatonföldvári általános iskola pályaorientációs napjára, amelyet a diákok végül elsütöttek. Az ügyben a rendőrség is eljárást indított, míg az iskola igazgatója lemondott.

Mint megírtuk, hatalmas ijedség volt az egyik általános iskolában, amikor a pályaorientációs napon elsült egy éles lőfegyver. A puskát az egyik gyerek vadászként dolgozó apja vitte be az iskolába a hozzá tartozó lőszerekkel, és éppen a hetedik osztályos tanulóknak tartott előadást, amikor az egyik gyereknek sikerült megtöltenie a fegyvert, és elsütötték azt.

Az esettel kapcsolatban a Balatonföldvári Önkormányzat Facebook-oldalán tették közzé a Siófoki Tankerületi Központ tájékoztatóját, amelyben azt írták, hogy a rendőrség és a fenntartó megteszi a szükséges intézkedéseket a balatonföldvári Gróf Széchényi Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 2023. 10. 27-én történt sajnálatos eseményekkel kapcsolatban, és az eljárás lefolytatását követően további tájékoztatást adnak.

Az intézmény igazgatója, Nagyné Horváth Annamária lemondott magasabb vezetői megbízásáról, távolléte idején az intézmény szervezeti és működési szabályzata (SZMSZ) szerinti helyettesítéssel Farkasné Geiger Csilla igazgatóhelyettes látja el az igazgatói feladatokat

– tették hozzá.

A fenntartó és az intézmény alkalmazottai mindent megtesznek azért, hogy a nevelő-oktató munka zavartalanul folyjon az intézményben – áll a közleményben.

Rovatok