Index Vakbarát Hírportál

Szurkálással fenyegetett külföldieket egy rendőr a bulinegyedben

2023. október 31., kedd 19:39

Egy rendőr azzal fenyegetett meg a bulinegyedben egy angolul beszélő csoportot, hogy „megszurkálja” őket.

Az esetről videót is készített a 444.hu egyik olvasója, akit a beszámoló szerint a rendőrök követtek, és ismételten megpróbálták rávenni, hogy törölje a felvételt. Az eset két héttel ezelőtt történt, szerda hajnalban, a Kazinczy és a Wesselényi utca sarkánál.

Két rendőr egy csoport angolul beszélő fiatal ellen intézkedett, hogy miért, az egyelőre nem derült ki. Az eljáró rendőrök egyike azzal fenyegetőzött, hogy „megszurkálja” őket. A rendőr elismerte, hogy nem jogszerűen járt el. 

Ön azt mondta, megszurkálja azt az úriembert

– mondta a felvételt készítő olvasó. 

Igen, hogyha nem viselkedik. Látja, mit csinált? 

– ismerte be ezután a történteket a rendőr, aki azt szerette volna, ha a felvételt a helyszínen törlik. Ekkor a felvételt készítő személy rendőrt hívott a rendőrökre, és az újonnan kiérkező egyenruhásoknak elmondta, hogy mi történt, majd a rendelkezésükre bocsátotta az általa rögzített videókat.

A kiérkező rendőrök azt mondták, hogy nem tudnak mit tenni, és felszólították a felvételt készítő olvasót, hogy menjen haza, aki hazafelé tartott, amikor a külföldi csoporttal szemben eljáró rendőrök követni kezdték, és újra arra kérték, hogy törölje a videót. 

A lap megkereste a hatóságokat a történtek miatt, és azt a választ kapták, hogy „Budapest rendőrfőkapitánya azonnali vizsgálatot rendelt el”.

Rovatok