Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Szegő András

2023. november 1., szerda 11:03

Meghalt Szegő András Prima Primissima díjas újságíró, publicista, közismert becenevén az Interjúkirály. Az újságíró 75 éves volt.

Szegő András halálhírét a Nők Lapja közölte a Facebookon. 

Letaglózva, mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett kollégánk, Szegő András hosszú betegség után elhunyt. Ameddig állapota engedte, dolgozott – az űr, amit maga után hagy, kitölthetetlen, nincsenek szavak… András 75 éves volt. Nyugodjon békében, őszinte részvétünk a családnak

– írták. 

Szegő András Budapesten született 1948. március 24-én. 

Tanulmányait a Szemere Bertalan Általános Iskolában kezdte. A Kossuth Zsuzsa Gimnáziumban érettségizett 1966-ban, ezután tanult közgazdásznak, járt az ELTE-re és a Testnevelési Főiskola sportvezető szakára, de tanulmányait sehol nem fejezte be. A Képes Sport munkatársa volt, a birkózás, a súlyemelés és az ökölvívás szakírója volt 1970 és 1992 között. Külsős munkatársként az MTV sportközvetítéseiben is részt vett.

A Nők Lapja szerzője volt1994 óta, publicisztikái, riportjai, interjúi hétről hétre olvashatók voltak. A Sport Plusz című lapban is rendszeresen jelentek meg cikkei. Több filmben is kapott kisebb szerepeket (A turné, Redl ezredes, Sorstalanság, Zsaruvér és csigavér 3. – A szerencse fia, Zsiguli). Magánybeszélgetések című interjúkötete 2003-ban jelent meg, majd  2008-ban látott napvilágot Antal Imréről szóló könyve, amely pályatársakkal, barátokkal készült interjúkat tartalmaz.

Rovatok