Index Vakbarát Hírportál

Saját bátyja darabolta fel az eltűntnek hitt lányt

2023. november 2., csütörtök 20:26

Egykori élettársa vallott be mindent arról a brutális gyilkosságról, amelyben egy férfi 15 évvel ezelőtt agyonverte, majd feldarabolta a saját húgát. A lányt egészen néhány nappal ezelőttig eltűntnek hitték. A férfi azóta családot alapított, és buszsofőrként dolgozik Budapesten.

Megölte és feldarabolt a húgát egy férfi, a lányt 15 éven át eltűntként tartották számon, hogy mi történt vele pontosan, csak néhány napja derült ki – közölte az RTL Híradó.

A 17 éves lány Szegeden élt a szüleivel, a nővére és a bátyja már nem lakott otthon, és ő is el akart költözni a szüleitől a szülői szigor miatt. Bátyja korábban magatartási problémák miatt intézetben nevelkedett. Évekkel később azonban, 2008-ban, látogatóba visszatért a családi házba: akkor bemutatta élettársát és közös egyéves gyermeküket. Néhány napot tartózkodtak ott, majd október 13-án reggel elbúcsúztak, és a férfi visszatért családjával Budapestre. Az áldozat aznap reggel az összepakolt iskolatáskájával elindult az iskolába, ahová már soha nem érkezett meg. 

Elzárva tartotta és prostitúcióra kényszerítette

Az anya azonnal bejelentette a lánya eltűnését, de éveken keresztül hiába kereste a rendőrség. Most, 15 évvel később újra elővették az ügyet. Kihallgatták a lány bátyját és annak korábbi élettársát. Eleinte mindent tagadtak, majd bevallották: a 17 éves lánnyal együtt jöttek fel aznap Budapestre, utána náluk lakott. A férfit akkoriban körözte a rendőrség, így sem ő, sem a bátyja nem mehettek ki a lakásból. A négy fő ellátásáról a férfi élettársa gondoskodott, és alkalmi munkákból próbált jövedelemhez jutni. Ebben az időben a férfi többször próbálta prostitúciós tevékenységre rábírni a húgát. 

A lány ellenállt, a férfi emiatt verte halálra, ezután feldarabolta a lány holttestét. Ehhez az otthonukban található eszközökön kívül a Tesco áruházban beszerzett speciális késeket, takarófóliát, valamint húsdarálásra alkalmas háztartási kisgépeket.

A lakás egyik szobájában állt neki a holttest feldarabolásának. Élettársa eközben a lakás másik szobájában volt az egyéves gyermekükkel. Az asszony begyógyszerezte magát, továbbá a gyermek füleit próbálta befogni. 

A férfi a húga maradványait az ország különböző pontjain helyezte el. A korábbi élettárs mindent bevallott. 

A most 39 éves, budapesti, buszsofőrként dolgozó háromgyermekes családapa viszont nem tett vallomást. Ha bűnösnek találják, akár 15 évet is kaphat – közölték. 

Rovatok