Index Vakbarát Hírportál

Huszonnyolc kutyát mentett ki a tűzből egy pomázi önkéntes

2023. november 2., csütörtök 07:08

Teljesen leégett a pomázi állatmenhely kedd éjjel. A lángokra egy önkéntes lett figyelmes, aki az életét kockáztatva mentette ki a telepen élő 28 állatot. A tűzben négy gázpalack is felrobbant, az egyik pont a kutyákat mentő férfi közelében.

Ahogy az Index beszámolt róla, leégett egy tároló a pomázi állatmenhelyen kedd éjjel. Az 50 négyzetméteres tároló teljes terjedelmében égett. A faszerkezetű épületben egy gázpalack is felrobbant. A tüzet a szentendrei hivatásos, valamint pomázi önkormányzati és szentendrei önkéntes tűzoltók oltották el.

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy az állatmenhely főépülete egy elektromos zárlat miatt égett porig. A lángokra a telep egyik önkéntese figyelt fel, amikor hazafelé tartott. A fiatal azonnal a menhelyre rohant, hogy kimentse az épületből a kutyákat. 

A tűzben négy gázpalack robbant fel, az egyik pont az önkéntes közelében. Mint mondta „éppen hogy sikerült ellépnie a robbanás elől“. Miközben értesítette a tűzoltókat, az egyik szomszéd is segített neki.

A telepen 28 állat él, de az önkéntes segítségének köszönhetően egyiknek sem esett baja. 

A tűz a kutyáktól messzebb, egy konyhában keletkezett, ahol az állatoknak főztek és az egészségügyi irataikat tartották.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a csatorna kérdésére elmondta, hogy a tűzoltók kiérkezésekor már teljes terjedelmében égett a könnyűszerkezetes épület.

Az állatvédők nagyon hálásak a pomáziaknak és azoknak az állatvédőknek, akik segítettek. Hozzátették, hogy a tűzben szinte mindenük odalett. A telep újjáépítéséhez tápra, gyógyszerekre, kutyafekhelyekre és kétkezi munkára is szükségük lesz – tették hozzá.

Rovatok