Index Vakbarát Hírportál

Jön a nagy zuhé és a hidegfront, kiadták a figyelmeztetést

2023. november 3., péntek 05:59

A hidegfront felhő- és csapadékzónája fokozatosan kelet felé halad, e mentén sokfelé várható eső, zápor, akár zivatarok is kialakulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet 13 és 22 fok között alakul.

Pénteken nyugat felől egy újabb hidegfront hoz esőt, záporokat, helyenként zivatart – írja az Időkép előrejelzése. Kora reggel keleten, északkeleten süthet ki a nap, majd délután a front mögött nyugat, délnyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet.

Sokfelé erős, viharos lesz a légmozgás. Kora reggel 7–15 fok várható, reggeltől északnyugaton hűlni fog a levegő, ott 8–12, máshol 13 és 22 fok közötti csúcsértékek várhatók, a legmelegebb keleten, délkeleten lesz.

Zivatar, széllökés és eső

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt

Egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben széllökések miatt

Kettes fokozatú, narancssárga figyelmeztetés van érvényben széllökések miatt Békés és Csongrád-Csanád vármegyében. Emellett egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben eső miatt Győr-Moson-Sopron és Nógrád vármegyében.

Jön a hidegfront

Pénteken hidegfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, vérnyomás-ingadozás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, megnőhet a koraszülések száma.

Az ország nagy részén erős, viharos szél fokozhatja a tüneteket, valamint okozhat nyugtalanságot, ingerlékenységet. A hűvösebb, tartósabban csapadékos tájakon végtagjaink is sajoghatnak, különösen a kopásos eredetű bántalmak erősödhetnek fel.

Rovatok