Index Vakbarát Hírportál

Majdnem az összes vármegyére figyelmeztetést adtak ki

2023. november 3., péntek 15:12

Péntek délután Magyarország szinte egész területén várható eső, zápor vagy zivatar. A felhőzet nyugat felől kezd majd szakadozni, de északon, északnyugaton maradnak felhős körzetek. A zivatarok mellett viharos széllökések is várhatóak, késő estére azonban már veszít erejéből a légmozgás.

Több helyen nagyobb mennyiség hullhat péntek délután eső, zápor vagy zivatar. Sokfelé erős, viharos lesz a délies szél – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A déli, délkeleti szelet az Alföldön, főleg a Viharsarokban 60-90 kilométer per órás széllökések kísérhetik. Viharos széllökések az ország magasabban fekvő területein is előfordulhatnak.

Legnagyobb valószínűséggel a Dunántúlon fordulhatnak elő zivatarok. Az erősebb gócokhoz intenzív csapadék, viharos széllökések, illetve apró szemű jégeső társulhat. A Dunántúl nyugati és középső régióiban alacsony valószínűséggel heves zivatar is előfordulhat széllökések és jég kíséretében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt figyelmeztetést adott ki az alábbi vármegyékre:

Széllökés veszélye miatt az alábbi vármegyékre van kiadva figyelmeztetés:

A figyelmeztetés Békés és Csongrád-Csanád vármegyében kettes fokozatú.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok