Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter: Ez a német óriáscég olyat csinál Magyarországon, amit máshol még soha

2023. november 3., péntek 12:41

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy interjúban elmagyarázta, hogy miért van szükség vendégmunkásokra Magyarországon, valamint kitért arra is, hogy a kormány mitől védi Magyarországot.

Szijjártó Péter a Hajdú-Bihar Vármegyei Hírportálnak adott interjújában többek között kijelentette, hogy

a BMW beruházásával kapcsolatban nem kell hosszasan magyarázkodnunk, hiszen bárhol is fektetnek be vagy indítanak el beruházást, az azt mutatja, hogy az adott országban, régióban jól mennek a dolgok, ahol ez nem így van, oda a BMW nem visz beruházást. A debreceni beruházásnak kiemelkedő jelentősége van az »Invented in Hungary« szempontjából is, mert itt a német óriáscég olyat fog csinálni, amit máshol korábban még nem: itt kezdi meg a teljesen elektromos meghajtású járművek gyártását, tehát az elektromos átállási stratégiájának a szíve közepét helyezi Magyarországra.

A miniszter elmondta azt is, hogy

A miniszter beszélt arról is, hogy Magyarország biztonságának három eleme van: fizikai biztonság, gazdasági biztonság, valamint energiabiztonság. Szijjártó Péter a három elemről részletesen beszélt a keddi parlamenti meghallgatásán, amelyről itt számoltunk be.

Rovatok