Index Vakbarát Hírportál

Megszűnik az urológiai fekvőbetegosztály a szolnoki Hetényi Géza kórházban

2023. november 3., péntek 16:47

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben hétfőtől megszűnik az urológiai fekvőbetegosztály.

A szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet igazgatója pénteken közölte, hogy a következő hétfőtől nem lesz urológiai fekvőbetegosztály az intézményükben – írja az MTI. A változás ugyanakkor nem jelenti az urológiai ellátás teljes megszűnését a kórházban.

Kudrjavcev Anatolij tájékoztatása szerint azért szűnik meg az osztály, mert az osztályon dolgozó orvosok közül többen távoznak családi okok, illetve nyugdíjazás miatt.

Kiemelte, hogy a szakrendeléseket továbbra is minden munkanapon biztosítják a szakrendelőben és a régi kórházi ambulancián.

Emellett egynapos sebészeti műtétekre is lehetőség lesz, csakúgy, mint eddig. A korszerű technikai feltételek mellett eddig is el lehetett végezni a beavatkozások egy részét ilyen keretek között

– tette hozzá.

Az urológiai fekvőbetegeket a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ által kijelölt kórházakban, a Hetényi Géza kórház esetében várhatóan a budapesti és debreceni klinikán látják majd el.

Az igazgató azt is tudatta, hogy a kórház vezetősége az elmúlt időszakban komoly erőfeszítéseket tett a távozó orvosok pótlására, és a továbbiakban is keresik a lehetőséget, hogy újra biztosíthassák a fekvőbeteg-ellátást az urológiai panaszokkal érkező betegeknek.

Rovatok