Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Vajda Pál

2023. november 3., péntek 16:50

Az MSZP közölte, hogy meghalt Vajda Pál korábbi főpolgármester-helyettes, volt újpesti alpolgármester, az MSZP újpesti szervezetének alapító elnöke.

Vajda Pál 1949-ben Újpesten született munkáscsaládban, maga is villanyszerelő szakmát tanult, és a MAHART Hajójavítónál villanyszerelőként helyezkedett el. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát 1981-ben. 1990-ben az MSZP Újpesti Szervezetének alapító elnöke és a szocialista párt jelöltjeként önkormányzati képviselő – olvasható a párt közleményében.

A képviselőtestület a városgazdálkodási bizottság elnökének, majd 1992-ben gazdasági alpolgármesternek választotta meg. 1994 decemberében a szocialista párt fővárosi listáján szerzett mandátumot, és lett fővárosi képviselő. 1994-től főpolgármester-helyettesként a főváros városüzemeltetési, vagyongazdálkodási, környezetvédelmi és lakásügyi szakterületét irányította. Tagja volt a Gazdálkodási Tudományos Társaság elnökségének, és részt vett a Közlekedés Tudományi Egyesület munkájában.

1994-től fővárosi képviselőként és főpolgármester-helyettesként a városüzemeltetési, vagyongazdálkodási, környezetvédelmi és lakásügyi szakterületet irányította, egészen 2006-ig. Vajda Pál két gyermek édesapja volt.

Rovatok