Index Vakbarát Hírportál

Közmunkára ítéltek egy önkormányzati képviselőt

2023. november 4., szombat 11:47

„A blokádot követően maga a polgármester tett feljelentést ellenem. A nyomozás több mint 3 hónap után most lezárult. A hatalom nem hagyta szó nélkül, hogy kellemetlen helyzetbe hoztam őket” – írta Szabó Bence, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője a legfrissebb bejegyzésében.

„48 óra közmunkára ítéltek, mert az akkugyárak ügyében a debreceniek oldalára álltam” – számolt be erről Facebook-bejegyzésében Szabó Bence, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője, aki július végén többedmagával blokád alá vette Papp László irodáját. A bejegyzése alapján ezt azért tették, hogy ráébresszék Debrecen polgármesterét: „itt az ideje végre hallgatnia a debreceniekre, és ki kell írnia a népszavazást az akkumulátorgyárakról”.

A blokádot követően maga a polgármester tett feljelentést ellenem. A nyomozás több mint 3 hónap után most lezárult. A hatalom nem hagyta szó nélkül, hogy kellemetlen helyzetbe hoztam őket. Elítéltek: 48 óra közmunkát kell letöltenem. Ez kevés lesz, polgármester úr! Ha ez az ára annak, hogy kiállok a városunkért, akkor boldogan vállalom – ezt és bármi mást is!

Szabó Bence arra is kitért, hogy szerinte nincs hová hátrálni, „a vizünk, a levegőnk, a földjeink, a jövőnk és a gyerekeink jövője a tét. Én maradok! Nem tudnak megfélemlíteni!” – zárta gondolatait.

A polgármesterrel még márciusban készítettünk interjút, ebben az akkumulátorgyár ügyét is érintettük, az alábbi linken érhető el.

Rovatok