Index Vakbarát Hírportál

DK: Orbán Viktor terroristákat szabadíthat Magyarországra

2023. november 4., szombat 18:36

Lukács László György jobbikos országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult a Belügyminisztériumhoz, amelyben az embercsempészek szabadon engedését jelentő reintegrációs őrizetről kérdezett. Rétvári Bence válaszában beismerte, hogy 1634 elítélt embercsempészt engedtek eddig szabadon, 30 börtönből. A Demokratikus Koalíció árnyékkormánya szerint ezzel Orbán Viktor terroristákat szabadíthat Magyarországra

„Hogyan működik az embercsempészek szabadon engedését jelentő reintegrációs őrizet?” – ezzel a címmel tette fel kérdését a Jobbik politikusa. Erre pedig Rétvári Bence válaszolt is, elismerve, hogy 1634 elítélt embercsempészt engedtek eddig szabadon, összesen 30 börtönből.

Az államtitkár azt is elárulta, hogy a korábbi kampányok ellenségei közül mindenki hibás az elítéltek szabadon engedéséért kivéve a kormányt. Rétvári Bence első körben Gyöngyösi Márton „bevándorláspárti nyilatkozatára” emlékeztette a jobbikus politikust.

Ezt követően rátért a nagy visszatérő ellenségre, Vona Gáborra a Jobbik korábbi elnökére, aki az államtitkár szerint ugyancsak bevándorláspárti politikus. Ezt követően jött Brüsszel, ami mint kiderült 650 milliárd forinttal tartozik Magyarországnak, ugyanis ennyit költött a magyar kormány 2015 óta határvédelemre.

De az is kiderült, hogy az Európai Unió „álszent”, mert nem ad pénzt sem az embercsempészek fogva tartására, sem új börtönök építésére. Emellett Magyar György ügyvéd és a „Soros-hálózat” társai is bűnösök szerinte, akik a „börtönbizniszből” profitálnak, „így a baloldalhoz köthető ügyvédi irodák és elitélt bűnözők évente több milliárddal rövidítették meg a magyar államot”.

DE MÉG EGY PROBLÉMÁRA FÉNY DERÜLT: A MAGYAR BÖRTÖNÖKBEN ülő rabok nem beszélnek magyarul. 

„Tekintettel arra, hogy a külföldi embercsempészek a magyar nyelvet nem beszélik, valamint a különböző kultúrák miatt az elhelyezésükről és az étkeztetésükről is másképp kell gondoskodni” – írta a válaszban Rétvári. 

Hozzátette, hogy a hazai börtönök túlzsúfolttá váltak, az elfogott több mint kétezer embercsempész ugyanis tíz százalékát teszi ki a fogvatartottak létszámának, vagyis körülbelül minden nyolcadik rab embercsempész volt, de még most is a fogvatartottak 8,5 százaléka embercsempész.

A DK szerint terroristákat szabadíthatnak Magyarországra

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, „beismerte az Orbán-kormány államtitkára, Rétvári Bence, hogy eddig 1634 külföldi embercsempészt engedett ki a börtönökből”.

Rámutattak, hogy közben egy friss nemzetbiztonsági jelentés szerint a Magyarországon működő embercsempész-bandák az afganisztáni tálibokkal állnak kapcsolatban, a segítségükkel pedig a Balkán felől iszlamista terrorszervezetek tagjai léphették át a magyar határt.

Az Árnyékkormány szerint Orbán Viktor terroristákat szabadíthat Magyarországra az embercsempészek tömeges elengedésével

– fogalmazott a DK.

A közleményben azt írták: „Ezért a magyar emberek biztonsága érdekében, az árnyékkormány megbízásából a Demokratikus Koalíció parlamenti írásbeli kérdésben követel válaszokat Pintér Sándor belügyminisztertől: végeztek nemzetbiztonsági kockázatelemzést, mielőtt szabadon engedték a Magyarországon elfogott embercsempészeket? Elengedtek magas kockázatú személyeket? Milyen nemzetiségű állampolgárok voltak az elengedett embercsempészek? Voltak köztük olyanok, akik kapcsolatban álltak a tálibokkal, az Iszlám Állammal vagy a Haqqani-csoporttal?”.

Kiemelték: „A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány a kormányváltás után felszámolja a hazai embercsempész-bandákat és az új, önálló határőrség felállításával meg fogja védeni Magyarországot a terrorizmustól”.

Rovatok