Index Vakbarát Hírportál

Emberrablás történt Monoron, videón a TEK művelete

2023. november 4., szombat 10:07

K. Gyula, V. Titusz és L. József egy monorierdei házban életveszélyes fenyegetéssel és emberrablással próbálták behajtani vélt tartozásukat. A Terrorelhárítási Központ is részt vett az elfogásban.

Rendőrségi elfogatóparancs volt érvényben az ellen a 46 éves férfi ellen, akit a monori körzeti megbízottak fogtak el egy albertirsai címen október 31-én hajnalban – írta meg az ATV. L. Józsefet bilincselve állították elő, így törölhetővé vált a Budapest Környéki Törvényszék emberkereskedelem miatt kibocsátott elfogatóparancsa is. A vármegyei vizsgálók másfél hónappal ezelőtt egy

zsarolás gyanújával kezdődött büntetőeljárást vettek át, majd átminősítették emberrablássá. 

A gyanú szerint ugyanis K. Gyula, V. Titusz és L. József egy monorierdei házban veréssel és fenyegetéssel próbált behajtani egy vélt tartozást. Az áldozatot egész éjszaka terrorizálták: feldarabolással fenyegették, miközben vágóeszközökkel hadonásztak. Másnap reggel engedték el áldozatukat azzal a feltétellel, hogy délig vissza kell fizetnie a követelt pénzt. Azzal feltétellel, hogy elássák, ha nem teljesíti a tartozását.

Videón az elfogás

A rendőrök először K. Gyulát fogták el, 43 éves társát a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei bilincselték meg október derekán. A napokban pedig a monori körzeti megbízottak állították elő a bűnszövetség utolsó, még szökésben lévő tagját, L. Józsefet. A vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberrablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

Rovatok