Index Vakbarát Hírportál

Kocsis Máté: Kabulból és Gázából ideérkezett terroristák döntenek a migránsok sorsáról

2023. november 5., vasárnap 09:53

A migráció kiemelt terrorveszéllyel jár, ezt a napokban részben nyilvánossá vált titkosszolgálati jelentés mindenki számára világossá teszi – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kocsis Máté úgy fogalmazott: a jelentés alapján a nyilvánosság is megbizonyosodhat arról, hogy a helyzet súlyos, azt a migrációs gyakorlatot pedig, amit a brüsszeli vezetés folytat, sürgősen fel kell számolni, és minden eszközzel fel kell lépni a terrorizmus ellen.

Kiemelte: a magyar–szerb határon terrorszervezetek felelnek az embercsempész-hálózatok működtetéséért, megfogalmazása szerint ez nem egy túlzás, hanem „a rideg valóság”. Hozzátette: a világszerte ismert terrorszervezetek képviselői között olyan – közöttük a tálib kormányzathoz sok esetben rokoni szálakkal is köthető –  személyek is vannak, akik korábban terrorcselekményeket követtek el.

Kabulból és Gázából ideérkezett terroristák döntik el, hogy kiket, milyen áron, milyen útvonalon szállítsanak az embercsempészek. A titkosszolgálati jelentésből az derül ki, hogy az embercsempészetből származó bevételeket merényletek, terrorcselekmények finanszírozására fordíthatják

– jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője, majd azt hangsúlyozta: Magyarország a békében és a biztonságban érdekelt, ezért kötelességünk szembemenni minden olyan brüsszeli akarattal, amely a terrorizmus kockázatát növeli.

Kocsis Máté rámutatott arra is, hogy a helyzet több szempontból is aggasztó:

„Magyarország az elmúlt nyolc évben kitartóan ellenállt, nagyon sok elítélő nyilatkozatot, büntetést, vesszőfutást elszenvedett az álláspontja miatt, de továbbra sem fog változtatni, mert az ellentétes lenne a magyar érdekekkel” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a nemzeti konzultáción ebben a kérdésben is bárki elmondhatja a véleményét. Úgy véli, ezt fontos is megtenni, mivel a Brüsszel által képviselt helyzet már tarthatatlan, és közvetlen veszélyt okoz – elsősorban azoknak, akik a határokat őrzik.

Rovatok