Index Vakbarát Hírportál

Jönnek a zivatarok, több vármegyére kiadták a figyelmeztetést

2023. november 8., szerda 06:15

Az ország nagyobb részében ugyan napos idő lesz szerdán, de az északkeleti területeken továbbra is felhős lesz az ég, itt délután előfordulhatnak záporok és zivatarok is. Hidegfronti hatás várható, és a többfelé feltámadó szél fejfájást és nyugtalanságot is okozhat.

Szerdán az ország északkeleti régióiban továbbra is maradhatnak tartósabban felhős körzetek, itt helyenként délután is előfordulhat még zápor, zivatar. A zivatarokat helyenként intenzív csapadékhullás és apró szemű jég kísérheti. Az északnyugati szél a nap első felében még többfelé erős lehet, majd délután a nyugatira, délnyugatira forduló szél fokozatosan veszít erejéből – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Zivatar miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat az alábbi vármegyékre adott ki figyelmeztetést:

Hideg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Leginkább fejfájás, hasi és izomgörcsök, keringési panaszok fordulhatnak elő. A feltámadó északnyugati szél görcsös fejfájást, nyugtalanságot, alvászavarokat okozhat az érzékenyek körében.

Csütörtökön napos-fátyolfelhős időre van kilátás, de eső nem lesz. Északnyugaton erős széllökésekre lehet majd számítani. Napközben 10 és 16 fok között lesz a hőmérséklet – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok