Index Vakbarát Hírportál

Fontos bejelentéseket tesz a kormány csütörtökön

2023. november 8., szerda 14:30 | aznap frissítve

Csütörtökön tizenhárom órától Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A legfontosabb történésekről ezúttal is percről percre frissülő cikkben számolunk be, amelyet élőben követhetnek az Indexen.

Mint ismert, csütörtökön ismét Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőMit, miért tesz a kormány? címmel. A sajtótájékoztatón elsősorban a szerdai kormányülés döntéseit  ismertetik.

Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kormányülésről közösségi oldalán is beszámolt. A kormányfő azt írta:

Brüsszelben súlyos kérdések vannak napirenden. A rezsicsökkentést eltörölnék, a kamatstopot megszüntetnék, az ukránoknak még több pénzt adnának a brüsszeli bürokraták. Ideje, hogy a magyar emberek hangját is meghallják! Ezért indítunk nemzeti konzultációt. 

Legutóbb  október 25-én  tartott sajtótájékoztatót a kormány, amelyen többek között bejelentették, hogy január elsejétől jön a csok plusz, amely az eddigi – három- vagy többgyermekes családoknak járó – 10 plusz 15 millió forint helyett immár akár 50 millió forintot is jelenthet. 

Rovatok