Index Vakbarát Hírportál

November ide vagy oda, mégis melegfronti hatások várhatóak

2023. november 9., csütörtök 06:07

Csütörtökön jellemzően napos idő várható, csapadék egyáltalán nem valószínű, de északnyugaton és a Dunántúlon erős széllökésekre is számíthatunk. Napközben 11 és 16 fok között alakul majd a hőmérséklet.

A ködfoltok feloszlása után napos idő várható csütörtökön gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék nem lesz, de a déli szelet többfelé élénk, a Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat nem adott ki egyetlen vármegyére sem figyelmeztetést.

Az orvosmeteorológia szerint fronthatással nem kell számolni, de a légkör magasabb szintjein zajló melegedés miatt

az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók.

Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható majd.

Pénteken felhős időre készülhetünk, nyugat felől reggeltől egyre többfelé elered az eső, a csapadék kelet-északkelet felé fog áthelyeződni. A déli, délkeleti szél élénk, néhol erős lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok