Index Vakbarát Hírportál

Megszűnik a fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórház fül-orr-gégészeti osztályán hétvégente

2023. november 9., csütörtök 10:51

A hétvégén már nem lesz fekvőbeteg-ellátás az Orosházi László Elek Kórház és Rendelőintézet fül-orr-gégészeti osztályán, a betegek a békéscsabai kórház osztályára kerülnek – közölte az egészségügyi intézmény csütörtökön.

Mint írták, a hétköznapokon folyamatosan biztosított a sebészeti fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása az orosházi kórházban.

Azok a betegek, akiknek egészségi állapota megengedi, pénteken 16 óráig hazamehetnek.

Akiknek hétvégén is szükségük van szakellátásra, a Békés Vármegyei Központi Kórház békéscsabai tagintézményének fül-orr-gégészeti osztályára kerülnek.

A betegek szállítását az Országos Mentőszolgálat végzi, az átszállított betegek teljes gyógykezelése Békéscsabán történik – tették hozzá.

A változás nem érinti a sebészeti szakrendelést

– írta az orosházi kórház.

Szeptember elején szűnt meg a békéscsabai tagkórházban hétvégenként a gyermekfekvőbeteg-ellátás, a betegeket a gyulai tagintézmény látja el. Október eleje óta az orosházi kórházban a sebészeti osztály sem lát el betegeket hétvégenként, akik kezelésre szorulnak, a gyulai vagy a békéscsabai kórházba kerülnek – közölte korábban a vármegyei központi kórház.

Rovatok