Index Vakbarát Hírportál

Pénteken csak esernyővel induljon el otthonról

2023. november 10., péntek 06:23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése azt mutatja, hogy pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, és egy csapadékzónával is számolhatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek hajnalra nyugat felől vastag frontális felhőzet érkezik, fokozatosan beborul az ég, azonban az északkeleti, keleti harmadban még inkább fátyolfelhők lesznek. Utóbbi tájakon helyenként pára- és ködfolt is képződhet.

Várhatóan hajnaltájt a Nyugat-Dunántúlon már eleredhet az eső. A meteorológiai szolgálat előrejelzésében arról is olvashatunk, hogy a déli szél veszít erejéből, de főleg az Észak-Dunántúlon továbbra is több helyen élénk lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 10 Celsius-fok között alakul, azonban az északkeleti, keleti harmadban –2 és +3 fok várható.

Péntek napközben erősen felhős vagy borult lesz az ég, „a csapadékzóna kelet, északkelet felé haladva sokfelé okoz esőt, záport, a Tiszántúlra csak késő délután érkezik meg. A déli szél több helyen élénk lesz, a magasabban fekvő helyeken és délkeleten erős széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul, a legmelegebb a keleti, délkeleti határnál lesz.

Nem lesz nyugtuk a frontérzékenyeknek

Pénteken kettős fronthatás éri el hazánkat, így mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyek számíthatnak kellemetlen tünetekre.

Fejfájás, migrén, görcsös és gyulladásos panaszok jelentkezhetnek – különösen a szelesebb tájakon élők körében –, de az alvászavarokkal és a vérnyomás-ingadozással küzdők sem lesznek egyedi esetek. 

Az idősekre és a szívbetegekre is nehéz nap vár, ugyanis őket viselheti meg leginkább a kiszámíthatatlan időjárás és az erős fronthatás, a javaslatok szerint jobb, ha ők kerülik a nehéz fizikai megterhelést.

A borongós, esős idő miatt romolhat a komfortérzetünk és kedvtelenek lehetünk – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok