Index Vakbarát Hírportál

Ungár Péter: A 2026-os kormányváltás ufószintű távolságba helyezkedett

2023. november 10., péntek 20:10

Az ellenzéki politikus szerint nincs értelme jelenleg arról beszélni, hogy milyen felállásban kormányoznak majd a pártok az Orbán-kormány bukása után, mert nagyon messze vannak még ettől.

Ungár Péter, az LMP társelnöke volt a legutóbbi vendége a Ködvágó című podcastműsornak, ahol szóba kerül egy korábbi kijelentése, amely szerint örülne annak, ha pártja lenne a DK SZDSZ-e. Az ellenzéki politikus most sem zárkózott el ettől, mint fogalmazott:

egy koalíciós kormányzás jót tenne ennek az országnak. 

Az LMP társelnöke ugyanakkor azt is elmondta, kicsit feleslegesnek tartja, hogy válaszoljon az esetleges koalíciókról szóló kérdésekre, mert 

a 2026-os kormányváltás az már ilyen ufószintű távolságba helyezkedett.

Az ellenzéki politikus szerint „a magyar közélet egy olyan csokiautomata, amely mindig a narancsos csokit dobja ki”. Ungár úgy látja, most nem feladata az ellenzéknek, hogy kormányváltásról beszéljenek, mert azt korábban annyira elbénázták, hogy annak nagy jelentősége már nincs. 

Ettől függetlenül szerinte nincs újdonság abban, hogy nyitottak az együttműködésre a DK-val, hiszen ha Márki-Zay Péter tavaly megnyerte volna a választásokat, akkor is együtt kellett volna kormányoznia az LMP-nek a DK-val. 

Az adásban Bazsó Bálint és Balogh Gábor újságírók rákérdeztek arra is, valóban igaz-e, hogy az LMP Vitézy Dávidot indítaná főpolgármester-jelöltként a jövő nyári önkormányzati választáson. Ungár ezt hírlapi kacsának nevezte, ugyanakkor a LMP-s politikus azt nem zárta ki, hogy a jövőben még születhet ilyen döntés a pártjában. 

Rovatok