Index Vakbarát Hírportál

Donáth Anna: Nem az a bajom a DK-val, hogy sikeresebb, hanem hogy hiteltelen

2023. november 12., vasárnap 16:00

A 2019-es európai parlamenti választáson, nem kis meglepetést okozva, két mandátumot is sikerült megszereznie a Momentumnak. A mostani kutatások alapján azonban mindössze 5-6 százaléknyi szavazója van a pártnak, ezért komoly teljesítményt kell felmutatniuk jövő nyárig, ha ezt az eredményt meg szeretnék ismételni. Erről és a Demokratikus Koalícióval egyre mélyülő vitájukról is kérdeztük a Momentum korábbi és jelenlegi vezetőit.

„Igaz beszéd, igaz ország” címmel mondott beszédet a Momentum küldöttgyűlésén Donáth Anna vasárnap délelőtt. A párt európai parlamenti listavezetője, képviselője a 2022-es összefogást kínos osztálytalálkozóhoz hasonlította, majd hadat üzent Gyurcsány Ferencnek és a Demokratikus Koalíciónak, valamint kijelentette: új politikai kultúrára van szükség.

A rendezvény előtt és után videóinterjút készítettünk a párt több korábbi és jelenlegi vezetőjével, akiket arról kérdeztünk, milyen eredményre számítanak a jövő nyári EP-választáson, és hogyan tudnak együttműködni az önkormányzati választáson a DK-val, ha közben ilyen lesújtó véleményeket fogalmaznak meg róluk a nyilvánosságban. 

(Borítókép: Donáth Anna 2023. november 12-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok