Index Vakbarát Hírportál

Az ország egyik csücskében esőre, a másikban sűrű ködre figyelmeztetnek

2023. november 12., vasárnap 06:03

Északon pár vármegyében előfordulhat eső, de az ország nagy részén napos, száraz időre kell készülni. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Vasárnap kezdetben még északkeleten eshet az eső, ahol néhol még napközben is előfordulhat zápor. Az ország túlnyomó részén azonban napos, száraz időre készülhetünk – írja az Időkép. Északon és az Alföldön többfelé élénk lesz a nyugatias szél, majd estére mérséklődik a légmozgás. Hajnalra főként délnyugaton képződhet pára, köd. Hajnalban -3, +6, délután 7–13 fokot mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést adott ki eső miatt

valamint egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben tartós, sűrű köd miatt Baranya és Somogy vármegyékben. Hozzáteszik, hogy vasárnap délig az északkeleti tájakon lehulló csapadék mennyisége nagyobb területen meghaladhatja a 20 millimétert.

Gyenge hidegfronti hatásra készülhetünk

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint vasárnap gyenge hidegfronti hatásra készülhetnek az érzékenyebbek. Görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, ízületi fájdalmak egyaránt kialakulhatnak.

A hajnali hideg, helyenként nyirkos időben a kopásos eredetű bántalmak is fokozódhatnak. A többfelé szeles időben romlik komfortérzetünk, valamint felerősödhetnek a fejfájásos panaszok is.

Rovatok