Index Vakbarát Hírportál

Meztelen, intim fotókkal zsarolta párja exfeleségét egy nő

2023. november 12., vasárnap 07:30

Személyes adattal való visszaélés bűntette miatt emelt vádat a bíróság egy huszonéves nővel szemben. Az elkövető azzal fenyegette meg párja korábbi feleségét, hogy nyilvánosságra hozza intim fotóit, ha nem ad neki pénzt.

A vádirat szerint a fiatal nő 2021-től lett az áldozat volt férjének élettársa. A férfi úgy adta át párjának a mobilját, hogy elfelejtett kijelentkezni a személyes fiókjából. Az elkövető így hozzáférhetett az élettársa korábbi kapcsolatában készített intim felvételekhez is – írja közleményében a Somogy Vármegyei Főügyészség

A huszonéves nő felvette a kapcsolatot a párja exfeleségével, majd megfenyegette, hogy több személynek is elküldi a róla készített intim felvételeket, ha nem fizet neki 400 eurót.

A vádlott öt fotót is megosztott a nővel, bizonyítva, hogy valóban rendelkezik ezekkel a felvételekkel. A képeket még a nő egyik ismerősének is elküldte, hogy nyomatékosítsa a fenyegetését.

A sértett a zsarolás ellenére sem fizetett, majd feljelentést tett a fiatal nő ellen a Marcali Rendőrkapitányságon. Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte az elkövetőre. Emellett pártfogó felügyeletét is indítványozták.

Rovatok